Kerst bij Meerwijck

Feestdagen moet je vieren en in het bijzonder Kerst! Bekijk snel ons Kerstmenu.

Nog geen plannen op de eerste Kerstdag? Strandpaviljoen Meerwijck verzorgt ook dit jaar weer een smakelijke avond v.a. 17:00u.

3 gangen menu     € 42.50 p.p.
4 gangen menu     € 47.50 p.p.
5 gangen menu    € 52.50 p.p.

Bij het 4 en 5 gangen menu serveren we een verfrissende spoom.
Voor de kinderen hebben we op de dag zelf een speciale menukaart.

Wij verzoeken u het menu voor 15 december door te geven. Dat kan via:
Tel 0598-323225 of info@strandpaviljoenmeerwijck.nl

Het Menu

Koude Voorgerechten

Garnalencocktail
cocktail van Hollandse garnalen met whisky cocktailsaus

Rundercarpaccio
dungesneden ossenhaas met oude kaas, pittenmix, Koppert Cress en truffeldressing

Courget rolletje met roomkaas
zongedroogde tomaat, Koppert Cress en pesto (V)

******

Soepen

Mosterdsoep (kan ook vegetarisch)
gemaakt van Marne mosterd geserveerd met gebakken spekjes

Kreeftenbisque met garnalen
romige kreeftenbisque met grote gamba

Heldere ossenstaartsoep
met parels van komkommer en als u het wenst een scheutje Madeira

******

Warme Voorgerechten

Zeebaarsfilet
met spaghetti van zwarte winterpeen, puree van pastinaak en saffraan kroepoek

Paddenstoelenrisotto met doperwt (V)
risotto met doperwt, diverse gegrilde paddenstoelen oude kaas

Buikspek met couscous
licht gepekeld en langzaam gegaard buikspek, couscous met tomaat, gelei van gebakken ui en romige puree van doperwt

******

Spoom
verfrissend ijsdrank met of zonder alcohol

******

Hoofdgerechten

Spaanse tortilla (V)
basis van aardappel, eieren, fijngesneden ui geserveerd met sojabonen en zoete aardappelpuree

Varkenshaasrol met bospaddenstoelen
varkenshaas gevuld met bospaddenstoelen, gebakken ui en puree van topinamboer

Kabeljauw met witte wijnsaus
kabeljauwhaas gebakken op de huid, stamppotje van zoete aardappel en zeekraal en witte wijnsaus

Entrecote
runder entrecote, groentetaartje, spaghetti van pastinaak en jus de veau 

******

Dessert

Kaasplankje
proeverij van 4 soorten kaas met vijgencompote en rozijnenbrood

Crème Brulee van groene thee
crème brulee met een vleugje van groene thee, kaneelijs en slagroom

Clafoutis met stoofpeer
lauwwarm geserveerd Frans gebakje met stoofpeer, vanille-ijs en slagroom

Mousse van chocolade en framboos
combinatie van witte en bruine chocolademousse geserveerd met frambozen, kletskop en slagroom