Recept: Witte Chocolademousse

Deze overheerlijke (witte) chocolademousse staat op de ’t Kin nait op menukaart en is super simpel te maken! 

Dit is natuurlijk een geheim recept van onze chef, maar voor de gelegenheid maakt hij een uitzondering. Jouw geluk!


Je hebt nodig ..

- 250 gram chocolade
- 500 gram ongezoete slagroom
- 50 gram suiker
- 50 gram water
- 2 gelatine bladeren


Je start met..

- Het nauwkeurig afwegen van alle ingrediënten
- Week daarna de gelatine bladeren in koud water
- Klop de slagroom luchtig
- Breng de suiker en het water samen aan de kook en los daar de gelatine in op
- Voeg daar de chocolade aan toe zodat het geheel samen smelt
- Roer het geheel tot een gladde emulsie
- Laat het geheel samen terug koelen tot het op lichaamstemperatuur is
- Meng eerst 1/3e van de luchtige slagroom met de chocolade
- Als de chocolade goed gemengd is voeg dan de rest van de slagroom toe
- Laat je mousse 2 uur uitharden in de koelkast

Na twee uur ongeduldig wachten mag je van je zelfgemaakte chocolademousse genieten! Smakelijk!